Skoda Octavia Combi 2007 2.0 TDI PD MAN 140 KM - była
Skoda Octavia Combi 2010 2.0 TDI PD DSG 140 KM - była
Skoda Octavia Combi 2012 2.0 TDI CR MAN 140 KM - była.
Skoda Octavia Combi 2014 2.0 TDI CR MAN 150 KM - była.
Skoda Superb Combi 2016 2.0 TDI CR MAN 190 KM - jest
Za 4 dni (w czwartek rano) wyjazd na urlop -Wenecja-Cavallino. :yay:
Start z Zielonej Góry dalej Praga - Linz - Villach -Wenecja.
Ktoś się wybiera w tym czasie :roll:
My będziemy jechali na 4 samochody :wink:
PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
ooo kawał drogi, ja jechałem na Toskanię sam miałem postój ... tak na raz to strasznie ciężko ale rejon Włoch piękny!
W sierpniu jadę jeszcze raz w okolice Rimini - Ravenny. :wink:
Zamieszczone przez okioki
najgorzej że nie mam kierowcy na zmianę
na trasie Padwa-Ferrara-Bolonia spory ruch (a już okolice Bolonii to masakra) ale jak jedziesz autostradami to nie ma co się obawiać - nigdy nie polecam zjeżdżać z autostrady zwłaszcza po tym co widziałem na wlotach do Bolonii.
Zycze udanego urlopu!
Ja tydzien temu wrocilem z Toskanii. Bylo swietnie. Duzo Polakow. Widac czesc ludzi rezygnuje z krajow objetych wojna lub niestabilnych itd.
Tak jak rok wczesniej. Samolot KRK->Bolonia i Fiat Panda za 650 zl za 10 dni.
Nie mam zdrowia jechac 15 godzin :-). Zakupow wiekszych nie robie wiec daje rade tylko z bagazem podreczny.
W sierpniu jadę jeszcze raz w okolice Rimini - Ravenny.
Kiedy tam będziesz? Ja ze względu na temperatury i małe dziecko jadę końcem sierpnia do Rimini.Możesz coś polecić tam? Byłem w Rimini z osiem lat temu i już nie pamietam gdzie wtedy spałem.
Za 4 dni (w czwartek rano) wyjazd na urlop -Wenecja-Cavallino. :yay:
Start z Zielonej Góry dalej Praga - Linz - Villach -Wenecja.
Ktoś się wybiera w tym czasie :roll:
My będziemy jechali na 4 samochody :wink:
Przez szesnaście dni turyści z całego świata będą mogli przechadzać się po wodach jeziora Iseo we Włoszech. Wszystko to dzięki niesamowitej instalacji The Floating Piers, która pozwoli dostać się na w...
My od wczoraj niedaleko Figline Valdarno w Norcenni Girasole Club. Dzisiaj była burza ale od wtorku ma być tylko 8) i powyżej 30 st.
Skoda Octavia Combi 2007 2.0 TDI PD MAN 140 KM - była
Skoda Octavia Combi 2010 2.0 TDI PD DSG 140 KM - była
Skoda Octavia Combi 2012 2.0 TDI CR MAN 140 KM - była.
Skoda Octavia Combi 2014 2.0 TDI CR MAN 150 KM - była.
Skoda Superb Combi 2016 2.0 TDI CR MAN 190 KM - jest
ooo kawał drogi, ja jechałem na Toskanię sam miałem postój ... tak na raz to strasznie ciężko ale rejon Włoch piękny!
W sierpniu jadę jeszcze raz w okolice Rimini - Ravenny. :wink:
na trasie Padwa-Ferrara-Bolonia spory ruch (a już okolice Bolonii to masakra) ale jak jedziesz autostradami to nie ma co się obawiać - nigdy nie polecam zjeżdżać z autostrady zwłaszcza po tym co widziałem na wlotach do Bolonii.
Myśle że dam rade razem 1340 km podobną trasę już robiłem do Pietra Ligure
Wyjazd 18-00 z Cieszyna +- 8 godz. jazdy , postój Vilach 3/4 godz snu na parkingu , 5-00 wyjazd ,13 00 San Benedetto del Tronto .
po powrocie wrzucę jakieś fotki
ps: jak zobaczę jakiś Camp to specjalnie popstrykam
My też już niedługo ruszamy do Włoch, ale zaczynamy od 3 dni w Kudowie Zdrój a następnie Praga, Monachium, Innsbruck, Trydent, Werona, Florencja, Rzym ( 4dni ), Piza, Cinque terre, Genua, Mediolan, Liechtenstein, Norymberga, Berlin, Gdynia
Możecie napisać jak jest z winietami po drodze i czy we Włoszech najlepiej jechać autostradą ?
winietę czeską kupujesz na stacji CPN - nie ma problemu, winietkę na Austrię też proponuje kupić na stacji CPN (bez problemu kupisz ją też na autostradzie w DE za Monachium masz stację paliw, tam kupowałem jak jechałem nad Gardę) - naprawdę nie ma sensu przepłacać w PL. aaa no i mogę polecić postój w McDonalds - Rosenheimer Str. 4,6332 Kufstein,Austria gdzie masz obok stację BP ---> cena paliwa jest "normalna" prawie jak w PL a nie taka jak na autostradowych stacjach.
Jeżeli chodzi o jazdę przez Włochy to ja zdecydowanie obstawiam jazdę po autostradach (zwłaszcza w trasie na Rzym jak będziesz mijał (Bolonię strasznie zakorkowana na wjazdach do miasta, Mediolan).
Zamieszczone przez mirek_p11
już niedługo ruszamy do Włoch
:shock: jaaaa ale trasa - rewelacja ! Zazdroszczę zwiedzana Florencji - ja bym sobie dał 2 dni na Florencję zamiast 4 na Rzym. Udanej wyprawy!
Na OMV ja mam diesla za 1,079 eur. (tak Austriacy podają 3-cyfrową liczbę) ... więc cena superrr ! Benzyna 95 za 1,164 eur ... Oczywiście to OMV nie jest na autostradzie bo tam cena 1,6 eur. jak nic ...
czy kojarzysz jakieś tańsze stacje wzdłuz tej trasy?
niestety nie pomogę bo ta trasą nigdy nie jechałem, może w/w załączony link będzie pomocny - ps. naprawdę warto zjechać 1-2 km z autostrady do miasteczka i zatankować w "normalnej" cenie.
Ostatnio pojawiły się newsy w mediach, że ryzyko załapania wirusa "Zica" wzrasta latem w krajach Europy południowej, w tym Włoszech. Jakieś rady, wskazówki ?
Będę jechał identyczną trasą, planuje zatankować w PL w okolicach Jastrzębie-Zdrój, tuż przed granicą z CZ, potem w okolicach Villach Austria.
Odległości wyglądaja mnie więcej tak :
Wawa - Jastrzębie-Zdrój 366km
Jastrzębie-Zdrój - Villach 680km
Villach - Cecina 582km
Ponieważ jadę "autobusem C4 Grand Picasso" do tego 5 osób + bagaże + 4 rowery na haku to zakładam max ba baku 750-800 km.
Rezerwowo tankowanie w okolicach Graz
Komentarz